Bedrijfsfysiotherapie – Amsterdam-Centrum – Amsterdam

Amsterdam-Centrum

Fysiotherapie en Manuele Therapie

Bedrijfsfysiotherapie

Denkt u dat uw werk (mede) de oorzaak is van uw klacht? Dan kan een bedrijfsfysiotherapeut het verband leggen tussen het gezondheidsprobleem en uw persoonlijke werkomstandigheden. Er wordt een systematische analyse gemaakt van knelpunten in uw werk, onder andere de werkplekinrichting of een werkwijze waarvan bekend is dat die klachten kan veroorzaken dan wel onderhouden. Dit kan met behulp van een checklist. Ook een werkplekbezoek met observatie van uw werktechniek en werkwijze is mogelijk. Dit wordt echter meestal niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Als aanvulling op de behandeling:

  • Instructie met betrekking tot een ergonomisch correcte werkwijze. Te denken valt aan: hoe zit ik goed? Waar moet ik bij beeldschermwerk op letten?
  • Tillen, duwen en schoonmaken: hoe doe je dat op een verstandige manier?
  • Hoe houd ik mijn belastbaarheid op peil, welke spieren moeten voor mijn werkzaamheden sterk zijn? Een bewegingsadvies op maat dus.
  • Hoe en wanneer besteed ik aandacht aan herstel, met andere woorden hoe en wanneer pauzeer ik?
  • Is er sprake van ziekteverzuim en/of re-integratie? Dan kan er advies gegeven worden over hoe de werkzaamheden weer verantwoord opgebouwd kunnen worden.