Carl ter Beek

Functie: Fysiotherapie - manuele therapie

Carl ter Beek is fysiotherapeut sinds 1981 en sinds 1985 gespecialiseerd in manuele therapie.

NB: Carl is voor onbepaalde tijd niet werkzaam in onze praktijk. Hij wordt vervangen door fysio- en manueeltherapeut Dorien Schagen; zij is tevens lid van het Schouder Netwerk Amsterdam, en past ook Dry Needling toe. Dorien is als docent ook verbonden aan de opleiding voor manueeltherapeuten.

 

Carl is zeer ervaren op het gebied van manueeltherapeutische behandelingen van gewrichtsklachten. U kunt daarbij denken aan rug, bekken en nek, maar ook aan artrose, herniaklachten en duizeligheid.

Zie ook www.manueletherapie.nl of www.nvmt.nl.

Hij heeft veel expertise op het gebied van RSI-klachten, ook wel CANS (Complaints of Arm, Neck and Shoulder) genoemd. Behalve de behandeling van de lichamelijke klachten kan hij ook adviezen geven op het gebied van ergonomie. Dit betreft danwerkplekonderzoek en advies over verantwoord meubilair.

Myofasciale pijnsyndromen (MPS) worden gekenmerkt door pijnpunten in de spieren. Deze zogenaamde triggerpoints blijken goed te kunnen worden behandeld met de zogenaamde “Dry Needling” techniek. Hierbij wordt met behulp van een acupunctuurnaald de blokkade in de aangedane spier opgeheven.

Zie ook www.dryneedling.nl.

Onder deze link vindt u een artikel van Carl ter Beek in het NRC.

Terug naar overzicht