Voetklachten – Amsterdam-Centrum – Amsterdam

Amsterdam-Centrum

Fysiotherapie en Manuele Therapie

Voetklachten

Fysiotherapie bij voetklachten

Zolang we geen pijn hebben krijgen onze voeten niet veel aandacht. We kopen vaak schoenen die we mooi vinden en kijken daarbij niet of ze goed zijn voor onze voeten. Jammer, want voeten zijn letterlijk de basis van ons bestaan en verdienen daarom zorg en goede schoenen. Bij klachten zoeken we vaak de oplossing in steunzolen of aangepaste schoenen. Aanvankelijk nemen de klachten dan vaak af, maar we lopen het risico dat de voeten ‘lui’ worden: bij ‘ondersteunde’ voeten hoeven de voetspieren niet meer zoveel te doen.

Aan [pijnlijke] voetklachten zoals:

  • Scheve grote teen oftewel hallux valgus,
  • Hielspoor,
  • Klauw- en hamertenen,
  • Voorvoetpijn of metatarsalgie,

is met behulp van voetentraining best veel te doen.

Door het trainen van de spieren in je voeten kun je op zijn minst de pijn verminderen. Ook verander je dan de stand van de voeten en dit heeft vervolgens een positieve invloed op de houding [eventueel klachten] van je lichaam

In onze praktijk is Nanny Doornbos gespecialiseerd in het behandelen van voeten: ze heeft de opleiding gedaan tot  voetentrainer.

Meer informatie, ook over de mogelijkheden tot het volgen van on-line-trainingen, kun je krijgen door op de banner hieronder te klikken.

Heb je interesse om de online training te bestellen, dan krijg je van ons 10% korting. Gebruik daarvoor de code: voeten4